Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hoitolaan liittyminen

Liekin sääntöihin kuuluu hyvät käytöstavat ja muiden kunnioittaminen. Koskee niin muita hoitajia, vierailijoita kuin ylläpitääjäkin kohtaan. Maalaisjärjellä pötkii ja yllättävän pitkälle!

Edellytykset liittymiseen on, että tiedät pokémoneista. Se, että tunnistat satunnaiset pokémonit ei riitä. Kaikenlainen pelaamis- ja hoitokokemus on plussaa! Tietenkin neuvomme yhdessä hoitolan omien kouluttajien kanssa aloittelijoita parhaamme mukaan, mutta tieto helpottaa niin sinun, kuin ylläpidonkin työtä!

Aloituspokémonin valinta

kouluttajaksi

Seuraavana pääset luomaan itsellesi hahmon, jonka seikkailuista sitten hoitolassamme kerrot. Hahmon luomisessa sinun tulee keksiä nimi, päättää sukupuoli sekä ikä. Myös luonteenkuvaus on kirjoitettava, sekä mahdollinen ammatti valittava. Mahdollisia ammatteja, joista voit valita 1-3 ovat rikollinen, poliisi, agentti, merirosvo, taiteilija, keräilijä, tutkija, kasvattaja, seikkailija, puutarhuri sekä sotilas.

Huomaathan, että ammattien on sovittava yhteen, mikäli valitset useamman kuin yhden. Esimerkiksi poliisi ja rikollinen ei ole mahdollinen yhdistelmä! Hahmollasi voi olla erilaisia taitoja - mutta pysytään silti realistissa ominaisuuksissa! Esimerkiksi hahmosi voi osata puhua pokémoneille ja ymmärtää täysin niiden kieltä. Esimerkiksi lentäminen tai taikuuden käyttö ei ole mahdollista. Hahmosi täytyy olla vähintään 10-vuotias.

Hahmolle on valittava myös kouluttajakuva, joka kuvastaa hahmon ulkonäköä. Kouluttajakuvan voit valita esimerkiksi täältä. Huomaathan, että kuvan on oltava normispriten kokoinen, eli esimerkiksi piirrustukset sun muut eivät valitettavasti tähän sovellu!

Tietopakkaus kirjoittamisesta

Monien muiden hoitoloiden tapaan, Liekki antaa sinulle valtuudet kirjoittaa milloin haluat. Täällä meidän hoitolassamme ei ole minkäänlaisia deadlineja tarinoille - kirjoita silloin, kun sinusta siltä tuntuu! Vaikka et useampaan viikkoon kirjoittaisikaan, tulee sinun ilmoittaa olemassaolostasi chatin tai kouluttajakirjan puolella, mikäli olet elänyt hiljaiselossa. Näin tiedän sinun olevan vielä mukana toiminnassamme! Kuten edellisen perusteella voitkin jo päätellä, Liekissä hoidetaan ja seikkaillaan tarinoiden avulla. Tarinoita voit kirjoittaa hoitolan omaan tarinakirjaan tai omalle hoitosivullesi. Kirjoituskielenä on toimittava suomi. Tarinoiden minimipituus on oltava 600 sanaa.

Aktiivisuus määräytyy sen mukaan, kuinka usein kirjoita ja/tai osallistut hoitolan järjestämiin eventteihin ja muuhun toimintaan. Aktiivisimmat kouluttajat palkitaa monille tutulla kuukauden kouluttaja -tittelillä, jota seuraa upeat palkinnot aktiivisuudesta! Vaikka Liekki onkin aloittelijaystävällinen, vaadin jonkinlaista osaamista pokémoneihin liittyen. Pyrin auttamaan ja selittämään niin hyvin kuin osaan, mutta oma osaaminen helpottaa niin sinun, kuin ylläpidonkin työtä!

Tietopakkaus pokémoneista

Kaikki edellämainitut pokémonit ovat mahdollisia valittavaksi aloituspokemoniksesi. Voit halutessasi saada pokémonin munana, jolloin se kuoriutuu tarinan avulla silloin kun tahdot. Voit myös saada pokémonisi erityisvärityksellä, mikäli niin tahdot. Hyvällä tuurilla ensimmäinen pokémonisi voi olla shiny!

Huomaathan, että viimeisen generaation pokémoneja ei ole tarjolla, johtuen siitä, etten ole ylläpitäjänä ehtinyt tutustua näihin ollenkaan, joten toistaiseksi ne ovat poissa saatavilta!

Saat ensimmäisen pokémonisi tasolla 5, pois lukien munana hankitut, jotka kuoriutuvat tasolla 1. Saat itse päättää tyylin tavan, kuinka ensimmäisen pokémonisi saat. Monissa hoitoloissa toimitaan professori -periaatteella, jossa itse pokémonprofessori antaa sinulle pokémonisi. Voit halutessasi käyttää tätä ideaa, tai keksiä ihan oman! Kuten jo saatat tietää, pokémonit kasvavat tasoja tarinoiden avulla. Tasojen noustessa pokémon vahvistuu, oppii uusia hyökkäyksiä ja jopa kehittyy. Kokemuksien kertyessä tasot nousevat. Kokemusta pokémonisi saa tarinoista. Mitä enemmän pokémon tarinassa esiintyy ja puuhastelee, sitä enemmän se saa kokemusta! Ottelut nostavat kokemusta nopeammin.

Pokémonin pyydystäminen toimii samalla periaatteella kuin useimmissa hoitoloissa ja pokémonpeleissäkin. Tarkoituksena on otella pokémonia vastaan omien kumppaneidesi avulla ja väsyttää villi pokémon - jonka jälkeen heittää poképallolla pyörtynyttä tai väsynyttä pokémonia. Tiedoissasi on laskuri milloin saat hankkia uusia pokémoneja, jos laskuri näyttää vihreää, voit vapaasti napata tarinassa uuden pokémonin, ilman että tarinaa täytyy jättää kriittiseen kohtaan ylläpidon päätettäväksi. Jos laskuri näyttää punaista ja kieltää uuden pokémonin hankkimisen, ei pyydystäminen ole mahdollista. Laskuri koskee vain itse pyydystettäviä pokémoneja. Vaikka sinulla ei olisikaan pyydystysmahdollisuutta, voit silti adoptoida pokémonin tai voittaa sellaisen esimerkiksi kilpailusta!

Jokaisen kouluttajan mukaan mahtuu enintään 6 pokémonia. Jos määrä nousee tämän yli, siirtyvät uudet pokémonit automaattisesti pclle, josta voit halutessasi vaihtaa pokémonin paikkaa mukanasi olevien tilalle. Voit myös siirtää pokémoneja pclle mukana olevistasi. Pclle mahtuu rajattomasti pokémoneja.

Lomake

Ennen lomaketta otathan huomioon tämän hetkisen hoitajatilanteen. Mikäli paikat ovat täynnä, lomakkeesi hylätään ja tarkistetaan vasta, kun tilaa löytyy jälleen - ellei erikseen ole sovittu extrapaikasta!

Ethän myöskään liity turhaan. Profiilien lisääminen vie aikaa ja on turhauttavaa mikäli et näyttäydy kertaakaan hoitolan puolella lomakkeen lähettämisen jälkeen. Mieti siis riittääkö kiinnostuksesi!

Lomakkeen täyttöön!

©2019 Pokémonhoitola Liekki - suntuubi.com